verner_maria_med_familj5

Redan 1918 flyttade Verner och Maria Levin med sin familj till Stenbacken i Övre Gärdsjö strax utanför Rättvik i Dalarna.Vid sidan av ett litet jordbruk byggde de upp handelsträdgården som än i dag drivs på samma plats.

Sonen Allan med sin hustru Linnea arbetade vidare med trädgården. Under åren har växthusen renoverats och anpassats för odling av en mängd växter. I taken finns fortfarande de gamla vinstockarna som varje sommar ger rikliga skördar av druvor.
Allan och Linneas dotter Barbro med familj driver trädgården vidare. Den är numera öppen säsongsvis och välkomnar sina kunder från vår till senhöst.

allan_levin_pa_vaxthuset2

I växthusen prunkar blommorna och grönsakerna. Strax intill i det lilla hönshuset från Verner och Marias tid, kan du dricka en kopp kaffe och samtidigt bläddra och läsa i trädgårdsböcker.

Du är välkommen på ett besök i vår trädgård, strosa runt i våra växthus, vila en stund i trädgårdsstugan, sitt intill vår gamla damm och lyssna på vattnet som porlar. Upplev känslan och friden i den gamla trädgården.